torstai 27. tammikuuta 2011

Laiskan leipurin omenapiiraat

Tästä piti tulla sisustuspostaus, jossa esittelen eilisen Ikean reissun ostoksia.. mutta mutta.. kyllähän me siellä Ikeassa kävimmekin, ostoksetkin kasattiin kärryihin ja vaunujen ja kärryjen kanssa taiteiltiin kohti kassaa.. kunnes.. lompakko jäi kotiin! Arvaa tuliko itku? No melkein, tai viimeistään silloin kun takapenkillä alkoi lohduton parkuminen.. Kello jo vaikka mitä ja vieraita tulossa huomenna, ei lompakkoa, ei tarjottavaa.. väsynyt äiti ja nälkäinen lapsi :( 

Pelastukseksemme koitui auton parkkirahat, joten kurvasimme lähimmän Nesteen kauppapuolelle. Onneksi muistin vielä joulukuulta Me Naiset lehdessä olleen jutun lehtitaikina-herkuista ja keräsin kärryyn lehtitaikinalevyjä, omenoita ja Pirkka-tuulihattuja, jotka on takuu hyviä.

Koska meille oli tulossa maito-kananmuna allerginen vieras, piti myös tämän vuoksi hieman miettiä mitä leipasee.

Kuin ihmeen kaupalla sain aamulla puurot napaan, leipomukset tehtyä vaatteet ja meikit laitettua ennen aamun vieraita! 


Ylijäämätaikinasta pyöräytin vielä pestokierteitä, eli voitelin taikinan pestolla ja rullasin. Maailman helpointa!

Tässä vielä Me Naisista nappaamani ohje:
1 pkt voi- tai lehtitaikinaa
2dl vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria

Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpaperille ja laita uuni kuumenemaan 225 astetta. Kauli sulaneet taikinat hieman ohuemmiksi ja muotoile levyt halutessasi. (Itse leikkasin vain taikinalevyn puoliksi)
Rullaa taikinapyörällä tai veitsellä viilto sentin päähän taikinan reunasta kuin tekisit kehykset. Näin saat reunan kohoamaan keskustaa enemmän. Älä leikkaa viiltoja läpi.
Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Esipaista taikinaa n. 9-10 min. Ota pohjat uunista ja paina taikinan keskusta alas. Levitä rahka pohjalle. (Maidottomiin käytiin hedelmäsosetta) Nosta päälle omenaviipaleet ja siirrä takaisin uuniin 5-8 minuutiksi. Ripottele valmiille piiraille tomusokeria. 
(Itse laitoin vielä kanelia omenoiden päälle ennen uuniin laittoa)

Ihana leikin, herkkujen ja jutustelun täyteinen päivä takana :)

2 kommenttia:

  1. Tosi kauniita omenapiirakoita - varmasti myös hyviä! sympatiat tuosta turhasta reissusta, ihan hirvee tilanne varmasti ollu kassalla..ensin ajaa kauas ja tekee kaiken vaivan että kärryt täynnä tavaraa, huoh..

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia ja kiitoksia myötätunnosta.. Onneksi harmitus meni suht nopeasti ohi.. Onpahan valmiiksi mietittynä mitä ostaa kun seuraavaksi menen..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!