maanantai 23. toukokuuta 2011

Sisustajan Riviera

Moikka ja terveiset Rivieran auringosta! Meillä oli oikein onnistunut matka kaikin puolin. Olo on ollut matkaväsymyksen ja pienen flunssan ansiosta vähintäänkin nuutunut reissusta paluun jälkeen, mutta nyt aletaan pikkuhiljaa olla jo voiton puolella. Kaksi viikkoa hotellielämää yksivuotiaan kanssa on ihan riittävästi, oma koti ja omat lelut tuntuu nyt kivoilta niin äidistä kuin tyttärestäkin. Onneksi on olemassa huoneistohotellit ja olen niiiiin tyytyväinen, että valitsimme sellaisen. Neidin päiväunet sujuivat mallikkaasti ja illalla vanhemmat saivat vielä hetken hengähtää rauhassa olohuoneen puolella.

Mutta sitten itse asiaan.. Voi vitsi mitä sisustus ihanuuksia tuolla Rivieran alueella tuli vastaan. Harmi vaan, että kaikkea ihanaa ei kotiin asti voinut kantaa, kun eivät olisi laukkuun mahtuneet. Jotain kivaa mukanani toin, mutta niistä vielä erillisessä postauksessa. Nizzan vanhasta kaupungista löytyi saippuakauppoja, pieniä sisustusliikkeitä ja muuta ihanaa.

Karkkikauppa.. ei kun tämä onkin saippuakauppa, mutta makee kun mikä!

Romantiikan ystävän paratiisi
 Nizzan vanhan kaupungin kupeessa, aivan rannan lähellä on arkisin mahtava tori, josta kannattaa ostaa mausteita, vihanneksia, saippuoita ja kukkia

Makuja on monia

Aitoa Marseillen saippuaa
Näitä saippuoita lähti mukaan kotiin monissa eri väreissä ja tuoksuissa.
Torin laidalta löytyi myös Compagnie de Provencen ihana saippuakauppa, josta ostin muutamia juttuja. Pakkasivat ne kauniisti, kaunis tuliainen itselle :)


Vanhan kaupungin lisäksi sisustajaa hemmotellaan Rue de Jean Medicin ostoskadulla, jossa kannattaa tutustua erityisesti Gallerie Lafaytten sisustusosaston tarjontaan sekä Nice Etoile kauppakeskukseen, jossa omat suosikkini Habitat sekä Maisons du Monde. Kyseisistä liikkeistä lähti sisustusjuttuja kotiin. Habitatista modernimpaan makuun ja Maisons de Mondesta Riviera Maison henkisiä juttuja.

Muuallakin Rivieran alueella on huikeita pikkuputiikkeja, joista täällä pitää mainita pieni sisustusliike Saint Tropezissa. Voi kun sisustusliikkeet olisi aina sisustettu näin, katsokaa ja ihailkaa, voi ihanuutta!








Niin ja hei, kiitos matkan aikana tulleista kommenteistanne, olen ne lukenut ja huomenna vastailenkin. Aina ne ilahduttavat tätä bloggaajaa :)

Ajattelin vielä tehdä matkalta toisen postauksen, jossa enemmän matkailusta pienen taaperon kanssa, kaikkea muutakin kivaa kyllä suunnitteilla.. niitä ostoksiakin pitäisi kuvailla :)

7 kommenttia:

  1. Jarna: Olepa hyvä, kauniit oli kuvauskohteet :)

    VastaaPoista
  2. Voi elämä, ihan uskomaton reissu ollut varmasti. Tuonne tahtoo heti shoppaamaan :)

    VastaaPoista
  3. Mausteinen Manteli: Oli kyllä tosi kiva reissu. Shoppailu meinasi lähteä lapasesta, ehkä onneksikin matkalaukun koko rajoitti sitä..

    VastaaPoista
  4. Hieman kateellisena täällä :)

    Blogissani jotain sinulle, käyhän kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
  5. Missä päin Rivieraa matkasitte? Kerro hyviä vinkkejä missä kannattaisi käydä (kaupat, ravintolat, nähtävyydet). Olemme menossa Antibesiin lasten kanssa joten hyvät vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita.

    VastaaPoista
  6. Sanna: Kiitoksia, kävinkin jo blogissasi kurkkimassa, täytyy ruveta kirjottelemaan!

    Anonyymi: Oi kivaa, tekin menette sinnepäin lomalle! Kirjottelen tänne vinkkejä niistä jutuista mitä tuli koettua. Kävimme Nizzassa, Monacossa, Saint Tropezilla, Cannesissa, St Paul de Vencessä, Frejusissa ja St Raphaelissa.. Antibesiinkin oli tarkoitus mennä, mutta aika loppui kesken :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!