lauantai 29. tammikuuta 2011

Tauluja

Joo-o, täälläkin on hurahdettu noihin Keep Calm - tauluihin :) Mutta suurempi hurahdus ovat nuo kehykset, jota tuli jokunen aika sitten Ikeasta hamstrattua kaiken kokoisena. Reissulta jossa mulla oli jopa lompakkokin mukana. Tarkoitus olisi tehdä niistä kollaasi eteiseen, jossa olisi tietty neiti J:n kuvia myös.

Sitten bongasin vielä samaa tyyliä olevan liitutaulun Askosta. Siihen voinkin näppärästi kirjotella viikon menot tai vaikka, että "muista lompakko". Vielä kun saisin sen miehen laittamaan nämä seinälle, niin tyytyväinen olisin.


Mitäs tykkäätte?


Seuraavaksi sitten vähän kuvasatoa siitä mitä löytyi Stadin kierrokselta, kun päätettiin pikkuneidin kanssa lähteä pyörähtämään Riviera Maisonin alessa.. No jotainhan sieltä tuli ostettua ;)

torstai 27. tammikuuta 2011

Laiskan leipurin omenapiiraat

Tästä piti tulla sisustuspostaus, jossa esittelen eilisen Ikean reissun ostoksia.. mutta mutta.. kyllähän me siellä Ikeassa kävimmekin, ostoksetkin kasattiin kärryihin ja vaunujen ja kärryjen kanssa taiteiltiin kohti kassaa.. kunnes.. lompakko jäi kotiin! Arvaa tuliko itku? No melkein, tai viimeistään silloin kun takapenkillä alkoi lohduton parkuminen.. Kello jo vaikka mitä ja vieraita tulossa huomenna, ei lompakkoa, ei tarjottavaa.. väsynyt äiti ja nälkäinen lapsi :( 

Pelastukseksemme koitui auton parkkirahat, joten kurvasimme lähimmän Nesteen kauppapuolelle. Onneksi muistin vielä joulukuulta Me Naiset lehdessä olleen jutun lehtitaikina-herkuista ja keräsin kärryyn lehtitaikinalevyjä, omenoita ja Pirkka-tuulihattuja, jotka on takuu hyviä.

Koska meille oli tulossa maito-kananmuna allerginen vieras, piti myös tämän vuoksi hieman miettiä mitä leipasee.

Kuin ihmeen kaupalla sain aamulla puurot napaan, leipomukset tehtyä vaatteet ja meikit laitettua ennen aamun vieraita! 


Ylijäämätaikinasta pyöräytin vielä pestokierteitä, eli voitelin taikinan pestolla ja rullasin. Maailman helpointa!

Tässä vielä Me Naisista nappaamani ohje:
1 pkt voi- tai lehtitaikinaa
2dl vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria

Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpaperille ja laita uuni kuumenemaan 225 astetta. Kauli sulaneet taikinat hieman ohuemmiksi ja muotoile levyt halutessasi. (Itse leikkasin vain taikinalevyn puoliksi)
Rullaa taikinapyörällä tai veitsellä viilto sentin päähän taikinan reunasta kuin tekisit kehykset. Näin saat reunan kohoamaan keskustaa enemmän. Älä leikkaa viiltoja läpi.
Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Esipaista taikinaa n. 9-10 min. Ota pohjat uunista ja paina taikinan keskusta alas. Levitä rahka pohjalle. (Maidottomiin käytiin hedelmäsosetta) Nosta päälle omenaviipaleet ja siirrä takaisin uuniin 5-8 minuutiksi. Ripottele valmiille piiraille tomusokeria. 
(Itse laitoin vielä kanelia omenoiden päälle ennen uuniin laittoa)

Ihana leikin, herkkujen ja jutustelun täyteinen päivä takana :)

tiistai 25. tammikuuta 2011

Synttärikutsut

Meidän pieni pippurinen tyttömme täyttää maaliskuussa huimat 1v, joten äidillä alkaa synttäreiden suunnittelu än yy tee nyt! Ja mistäs sitä voisi paremmin aloittaa, kun synttärikutsuista! Erilaisia ihanuuksia on näköjään netti pullollaan, nyt pitäisi vaan valita mieleinen ja alkaa toteuttamaan!

Tästä kortista tulisi ainakin selväksi mistä on kyse, eli 1v synttäreistä. Taitaa olla hieman poikamainen, mutta ideaahan voisi vähän jalostaa ja laittaa eläinten tilalle vaikka kruunuja tms, tai vaikka valokuvia!


No niin, nyt on valokuvia.. Hauska idea laittaa jokaisesta kuusta kuva. Tällainen taulu olisi kiva tehdä tytön huoneeseen, vaikken tätä korttia valitsisikaan.


Aika makeet! Suunnittelin, että synttäreille voisi tosiaan tehdä kuppikakkuja.. oliskohan tässä se juhlien teema?


Toisaalta suunnittelin tekeväni nallen muotoisen kakun, näitä tikkareitahan voisi tehdä nallenmuotoisina.. Ihan mielettömän ihania nämäkin...


Tämä on tyylikäs. Pallokuviota tai muuta vastaava voisi olla. Ja tietty pinkkiä.


Tällainen olisi kyllä ainakin erilainen, tosin tähän ei ihan taida tän mamman aika ja rahkeet nyt riittää..


Ja taas tikkari! Nämä sitten ehkä kesän muihin juhliin..

Mitä olette mieltä, minkälaiset kortit olisivat kaikista ihanimmat? Vai onko teillä hyviä ideoita? Seuraavaksi pitääkin alkaa hössöttää tarjoilua ja koristelua yms.. ja tosiaan tarkoitus on ihan vaan kummit ja mummit kutsua, mutta aina on kiva suunnitella!

torstai 13. tammikuuta 2011

Arjen suosikki - Mozzarella-pesto pasta

Tiedätkö sen hetken, kun saavutaan töistä väsyneenä kotiin ja ruvetaan pohtimaan, että mitä sitä tänäänkin syötäisi.. Sama tilanne on yleensä edessä kaupassa, kun pyöritään pitkin liha-kala yms. tiskejä. Lopulta tulee taas valituksi jotain tuttua, jota aina tehdään. Samat ruoat pyörii tietyllä syklillä ja harvoin siihen löytyy uusia suosikkeja.. No me löydettiin vähän aikaa sitten ja nyt perheen arkisuosikiksi on muodostunut Mausteinen Manteli -blogista bongattu tomaatti-mozzarella pasta. Niin hyvää ja niin helppoa. Tomaattien, peston ja mozzarellan yhteistyö toimii vaan niin hyvin ja aineiksetkin löytyy useimmin valmiiksi jääkaapista, ettei tarvitse tuonne rännän keskelle lähteä tarpomaan. Itse tykkään vielä reseptissä olleiden raaka-aineiden lisäksi paahtaa päällä pinjansiemeniä. Resepti tähän herkkuun löytyy täältä.
copyright: Ilona K


Blogista löytyy paljon muitakin ihania reseptejä, jota vielä joskus olisi ajan kanssa mukava kokeilla. Mitkä ovat teidän perheen arjen suosikit?

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Ikealaisten tuunaus -Mykea

Löysinpäs hauskan jutun, nimittäin ikean huonekalujen tuunaus sivut. Idea on siis seuraava: ensin valitaan tuunattava huonekalu, sen jälkeen kuvio ja sitten vain tilaamaan. Valittavissa on erilaisia valmiita kuvamalleja tai sitten voi käyttää ihan omaa kuvaa. Itse mietin, että voisin harkita alla olevan kuvan mukaisen hyllykuvan tilaamista jollain ihanalla muumikuvalla tytön lelujen säilytykseen...


Tässä vielä muutamia muita malleja mitä löytyy valmiina. Punainen sopisi tällä hetekellä meidän makkariin.. tosin voisin hyvin vaihtaa meidän tummanpunaisen makuuhuoneen seinän jo vaikka ruskeaan tai vaaleaan.
 
 Pöllökin on aika söpö!


 Hintaa näille kuville tulee mallista riippuen muutamasta kympistä eteenpäin, eli ei mitään hirveen kallista ole. Makeeltahan noi näyttävät näin ensi silmäyksellä, mutta jos oikeasti olisi aikeissa tilata, niin pitäisi kyllä tuo kuva harkita tarkaan, jotta ei sitten hetken päästä kyllästyisi. Tuunauksia siis täältä.

tiistai 11. tammikuuta 2011

Lastenhuoneita

Tänään on ollut niin paljon huisketta, että huh hei.. Aamupäivä tosin meni rauhallisissa leikeissä tosin hiukkasen väsyneen vauvelin kanssa, iltapäivällä lähdettiin suunnistamaan tonne puolen metrin sohjoon vaunujen kanssa, voi hyvää päivää.. No muskarista 10 min myöhässä, takasin tultiinkin muiden äippien rupatteluseurassa, kunnes taas oli aika tarpoa pari kilsaa minilattaritunneille.. Taas 10 min myöhässä, kevyt lämmittelyhiki pinnassa.. Onneksi mies tuli hakemaan, suunnattiin mäkin luukulle, joten meni reisijutut sitten reisilleen tänään.. Tai no kyllähän sitä jumpattiin ja huhkittiin tietty tänäänkin..
Tämän päivän aivolepuutukseksi vähän lastenhuoneiden kuvia.. Luulen tosin että nämäkin huoneet on noin siistejä ehkä muutaman minuutin, kunnes pikkuset pääsee räjäyttämään lelut lattialle jne.. mutta katsellaan ja ihaillaan!

Ensin kurkistus julkkislasten huoneisiin. Ylhäällä vas Brooke Shieldsin, vas alhaalla taas JLo:n, ylhäällä keskellä Ricky Martinin, alhaalla keskellä Jason Priestleyn, oik ylhäällä Christina Aguileran ja oikealla alhaalla Amanda Peetin lasten huone. Näistä mieluisin omalle tyttärelle olisi tuo viimeiseksi mainittu. Sängyltä löytyy i-h-a-n-a pöllötyyny!


Kuvat creative-baby-nursery-rooms.com
 Tässä toisessa taas teemallisia huoneita. Aika mielettömiä! Tuskin tällaisia kuitenkaan meillä koskaan nähdään.

digsdigs.com
 Sitten mustavalkoista. Jotain tällaista olisi minun mieleeni. Tuo pieni keittiö on aikas makee!

Styleroom.se
 Tässä vielä monenlaisia. Tuo kirjahylly on kyllä hauska idea!

styleroom.se
Meillähän tällä hetkellä J nukkuu meidän kanssa samassa huoneessa, näin siihen asti kunnes unelma uudesta kodista joskus toteutuu.. Leikkihuoneen ja työhuoneen yhdistelmästä löytyy kyllä neidin juttuja, mutta sitten kun neitonen saa kokonaan oman tilan, niin sisustusinnostus varmasti taas räjähtää käsistä..

Että näin tänään :) nyt puuron kautta nukkumaan!

lauantai 8. tammikuuta 2011

Kurkistus Tommy Hilfigerin kartanoon

Yksi blogien parhaista jutuista on kurkistaa bloggareiden koteihin ja saada niistä vinkkejä omankin kodin sisustukseen. Tai toisaalta tulla epätoivoiseksi oman kodin sisustuksen ja sekamelskan kanssa. Minulle ne ovat ainakin tuoneet lisää innostusta siivoamiseen. Tuntuu, että kaikilla muilla on aina siistiä, ja meillä pyörii lehtipinot ja vaatevuoret ympäri kämppää..

Jossain vaiheessa olisi tarkoitus kuitenkin päästää teidät myös tiirailemaan myös kotiini, mutta ensin tiiraillaan Tommy Hilfigerin lukaaliin..
Kuvat: hooked on houses.com
Talossa on 7 makuuhuonetta, 9 kylpyhuonetta, 8 takkaa ja 4 autotallia ja tietenkin oma viinikellari. Aika mielettömän näköinen paikka, upea sinänsä, joskin vähän turhan runsas sisustus minun makuuni.


Kuvat: hooked on houses.com, pentik.fi, rivieramaison.nl

Makuuhuoneesta löytyy tutun näköinen peite. Viime syksyn Riviera Maisonin ja Pentikin kuvastoista nimittäin löytyy aika samanlainen.

Mitä olette mieltä sisustuksesta, uppoaako teihin? Entäs herran suunnittelemat vaatteet? Ovat mielestäni aika eri tyylisiä kuin sisustus.

perjantai 7. tammikuuta 2011

Ihana vai kamala vahakangas

Vahakankaasta tulee ensimmäiseksi mieleen lapsuus ja äidin Etolasta hankkimat vahakankaat. Ai niin ja onhan anopillakin mökin terassilla vahakangas. Nyt on kuitenkin tilanne se, että keittiön pöytä on jatkuvasti puuron tai muun mössön vallassa ja kaikki pellavaliinat tai muut vastaavat on unohdettava kokonaan. Niin se taisi äitikin aikoinaan ajatella, kun eräältäkin kaatui maitolasi jos toinenkin..

Lähdin siis metsästämään vahakankaita.. ajatuksena, että tuskin niitä löytyy kovin kauniita.. mutta löytyi! Tästä kollaasista voisin kelpuuttaa meidän keittiöön ihan jokaisen. Nuo Pappelinan keskimmäisenä olevat mallit olisivat kyllä kaikista mieluisimpia, mutta mutta, mistä niitä saa???? Vai pitääkö sitä varata matka Tukholmaan..

Kuvat: Finlayson.fi, marimekko.fi ja pappelina.se

Saas nähdä päädynkö hankkimaan tällaisen, se vaivattomuus kun vaan houkuttelisi niin kovasti..

torstai 6. tammikuuta 2011

Tästä se lähtee..

No niin, uusi vuosi ja uudet tuulet. On siis aika aloittaa uuden blogin pitäminen ja pudistaa vanhat tuotokset pois bittisvääriä kuormittamasta. Ensimmäisen blogitekstin aiheeksi meinasi tulla äitiyden ihanuus ja unettomuus, sillä eilen illalla fiilikset oli aika tarkkaan samanlaiset, kuin Majlla. Mitähän tästäkin yöstä tulee?? Juu äitiys on ihanaa, aivan mahtavaa, enkä vaihtaisi elämääni mistään hinnasta mihinkään muuhun, mutta silti lukiessani esim. haastatteluja tai muiden blogeja, "olipa ihanaa nukkua pitkään" tai "teimme illallista pitkän kaavan mukaan ja nautimme toistemme seurasta" saa tämän bloggaajan kateudesta vihreäksi.. Milloinkohan minäkin? Samaan aikaan toisaalta tiedän, että joku siellä jossain toivoisi niin tulevansa äidiksi ja antaisi mitä vaan, jos saisi kannella sitä omaa itkuista lastaan ja olla äiti. Se siitä, koska meillä kuitenkin nukuttiin ihan tai no niin kuin vauva perheessä nyt yleensä nukutaan, mutta kuitenkin, olo on pirteä ja J:n päiväunien aikana tekee mieli tehdä muutakin kuin tuijottaa telkkaria puolikoomassa.

Kuva: weheartit.com
Niin niistä vanhoista teksteistä.. Jossain viime kesän aikoihin, vähän sen jälkeen kun olin itse ruvennut mammalomailun ratoksi lukemaan blogeja, ajattelin itsekin perustaa oman sellaisen. Alkuun tosiaan blogi lukemistooni kuului lähinnä parikymppisten tyttöjen muotibloggailua ja ihmettelin, että voiko tosiaan olla näin, että blogia, minun makuuni ei löydy ollenkaan.. No löytyihän niitä muutamia, mutta ei juuri sellaista jollaisen itse halusin perustaa. Niinpä pistin blogin pystyyn. Alkuinnostuksen jälkeen huomasin, että blogillani ei ollut juonta, joten eihän sellaista kukaan jaksa seurata, eikä kirjoittaa. Nyt on kuitenkin uudet tuulet ja tarkoituksenani ei olekaan kirjoittaa vain sisustuksesta tai äitiydestä tai vaatteista, vaan tästä kaikesta, elämästä. En tosiaan ole näiden asioiden asiantuntija, kunhan kirjoittelen, koska tykkään siitä, ja ehkä vähän kuvailenkin. Katsotaan jääkö kukaan seuraamaan kirjoituksiani.

-Ilona K

Niin ja niitä suosikkiblogeja on sitten viime kesän löytynyt PALJON, kunhan kerkeän niin laitan niitä tuohon sivupalkkiin.