lauantai 9. huhtikuuta 2011

Vinkkejä Nizzaan ja lähialueille osa 1

Kohta on jo toukokuu ja meidän lähtö kohti Rivieraa! Olen ahkerasti lukenut oppaita, nettiä ja kuunnellut kavereiden kokemuksia paikasta. Me ollaan siis tosiaan lähdössä koko perheellä, eli kera 1 -vuotiaan neitimme. Ohjelmaamme vaikuttaa myös neidin uniajat ja kiinnostuksen kohteet. Loman ensimmäisen viikon vietämme Nizzassa. Tarkoituksena on viettää rentouttavaa lomaa ilman sen suurempia suunnitelmia.

I love FOOD (Nizza)

Yleensä yksi parhaista jutuista lomalla on syöminen ja näin äiti-ihmisenä se, että pääse valmiiseen pöytään. Muutamia kavereiden hyväksi toteamia ja edullisia ravintoloita olisi tässä:

Pastaa ja pizzaa noin 7-10 euron hintaan keskellä Nizzan vanhaa kaupunkia.
Pasta Basta
18, Rue de la Prefecture


Ihania patonkeja, leipiä, piirakoita ja vaikka lasi viiniä edullisesti. Suosittu paikka, joten jonottamaan saattaa joutua.
Lou Pilha Leva 
10 rue du Collet et 4 cours Saleya

Kuulemma erittäin hyvä sushipaikka. Tätä täytyy kokeilla!
Planet Sushi
42 boulevard Jean-Jaures
06300 Nice

Kauppakeskuksen alakerran ruokakaupasta kannattaa hakea ruoat ja juomat esim. piknikiä varten
Monoprix Nice Garibaldi
1/2 place Garibaldi
0600 Nice


Tuliaiset (Nizza)

Rivieran alue on kuuluisa saippuoistaan, joten suomessakin trendituotteiksi nousseet saippuat lähtee tuliaisiksi itselle ja sukulaisille, Nice and easy :)

Compagnie De Provence
Boutique Nice
7 rue saint François de Paule
06300 Nice
Tél : +33(0) 93 80 97 22

L'OCCITANE
rue Masséna
06000 Nice

Sisustuksen ystävänä voisin käydä ainakin Kartellin myymälässä katsastamassa valikoiman..
Kartell
21 rue de la Buffa
06000 Nice


Suunnitelmissa on piipahtaa myös Nizzan lähialueilla. Ainakin Monacossa. Pikkuisen ruhtinaskunnan kiertää kuulemma helposti päivässä ja paikalle pääse Nizzasta kätevästi bussilla. Ruhtinaan linnan ja Casinon lisäksi Monacossa kannattaa käydä herkuttelemassa macaronseilla. Täältä se kaikki lähti, kun tämä yritys keksi nuo pienet leivokset. Aitoja ja alkuperäisiä siis!

Ladurée Monaco
Galerie Métrople
17 Avenue des Spélugues


Kivaa tekemistä koko perheelle

Olemme viettämässä osan lomasta Frejusin kaupungissa Cannesin ja Saint Tropezin lähimaastossa. Kaupungista löytyy mahtava eläintarha tai oikeastaan safaripuisto, josta voi bongata mm. norsuja, kenguruja ja virtahepoja.

Parc Zoologique de Fréjus
zone du Capitou
83600 Fréjus
FRANCE


Frejusissa on myös kahdeksan hehtaarin kokoinen vesipuisto Agualand, jossa on mielettömästi altaita ja liukumäkiä. Varmasti isommille lapsille ja miks ei aikuisillekin mieluinen paikka.

Aqualand
Route Nationale 98,
83600 Frejus

Antibesissa sijaitsevasta Marinelandista taas löytyy kiipeily/seikkailupuistoa, vesiliukumäkiä, minigolfia ja valas esityksiä. Meidän perheelle sopivia juttuja voisi olla golfaaminen huikeassa teemapuistossa (isillekin jotain kivaa) ja valaiden moikkaaminen.

Marineland 
RN 7
306 Avenue Mozart, 06600 Antibes, France

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!